+31 6 43 54 69 81 eva@fitmeteva.nl

Overwin jezelf en zet de eerste stap

Overwin jezelf en zet de eerste stap

En profiteer van 15% nieuwjaarskorting!

Jezelf overwinnen, hoe vaak doe je dat nou eigenlijk echt? Werken en leven binnen je comfortzone voelt veilig en vertrouwd, je hoeft weinig moeite voor te doen en alles loopt gewoon lekker zoals je dat gewend bent. Toch hoeft een overwinning niet meteen iets groots te zijn, het zijn de kleine stappen die er toe doen.

Vanochtend had ik zelf zo’n overwinning op mijzelf. Ik ben een enorme koukleum en kijk altijd vol bewondering (en afgrijzen) naar de vele mensen die ’s winters nog in buitenwater zwemmen of baden. Toch zijn er steeds meer signalen dat kou goed voor het lichaam is, dus probeerde ik wel eens een beetje uit m’n comfortzone te komen door een korte plons in het water te nemen. Alsof er naalden in je benen steken, zó erg voelde de kou! Een vriendin van mij pakt het serieuzer aan door net zo lang in het water ondergedompeld te blijven als het aantal graden van het water. Vandaag ging ik mee en het water wat 5 graden Celsius. Mijn doel: minimaal 1 minuut erin blijven.

Doorzetten

Als tips krijg ik mee dat ik op m’n ademhaling moest focussen en dat het na een minuut beter zou worden. Na de eerste meters begin ik al te puffen en hijgen van de kou, terwijl mijn vriendin naast mij onverstoord doorstapt, steeds dieper het water in. Houd vol, je kan dit, focus op je ademhaling, zeg ik in mijzelf. We zijn inmiddels tot nekdiepte in het water en de pijn voelt intens aan. De cijfers op mijn horloge geven aan dat de eerste minuut zowaar al voorbij is. Nog even volhouden, het wordt makkelijker. En warempel: de pijn vermindert, ik kan rustiger ademen en zelfs weer een grapje maken tegen mijn gezelschap. Uiteindelijk blijven we 4 minuten in het water. Ik heb het gedaan, én ik leef nog en lach nog steeds!

Uitstelgedrag

Vooraf zag ik er tegenop, ik vond het echt enorm lastig en koud en toch is het me gelukt. De euforie en blijdschap die ik na afloop voelde: ik kán dit. Dat gevoel is heel fijn en dat krijg je niet als je doet waar je je comfortabel bij voelt. Datzelfde geldt voor nieuwe gewoontes aanleren als je gezonder wilt leven. Naar de sportschool gaan of zelf op een matje thuis die workout via Zoom of Youtube doen. Eens iets totaal anders eten of koken dan je gewend bent. Vaker uit je luie stoel komen en eens in de regen een wandeling maken. Dat zijn óók stuk voor stuk dingen waarbij je jezelf uit je comfortzone haalt. Dingen waar je tegenop ziet, waar je misschien geen zin in hebt, die je steeds uitstelt, waarbij je allerlei smoesjes verzint om het vooral niet te hoeven doen.

Zet de eerste stap

Door tóch deze dingen te doen, voel je je daarna blij en trots op jezelf. Het is een bevestiging dat je het wél kunt. Het vergt moed om jezelf een gezondere leefstijl aan te meten en ongezonde patronen te doorbreken. Toch voelt het stukken fijner om in actie te komen, dan steeds maar iets voor je uit te schuiven. De eerste stap zetten, die drempel is het hoogst. Daarna komt het aan op volhouden, terugvallen, de draad weer oppakken en weer volhouden.

15% korting in januari

Wil je weten hoe je dat doet? Neem dan contact op voor meer informatie over een leefstijltraject op maat en profiteer meteen van de 15% korting in januari! Dus maak die goede voornemens waar, zet de eerste stap en overwin jezelf!

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar eva@fitmeteva.nl.

E-book "Fit in de zorg"

Mockup E book Fit in de zorg Eva Cornet Leefstijl coach Haarlem

Wil jij de eerste stap zetten om je weer fit en vitaal te voelen? Kies dan voor jezelf en download dit praktische e-book.

Contact

 

eva@fitmeteva.nl
+31 6 43 54 69 81

Postadres
Mathijsenstraat 43
2035 CL Haarlem

KvK-nummer: 74069691
BTW-nummer: NL002083259B66
AGB-code: 90107242

Bezoekadres

 

Mijn praktijk zit op de Raadhuisstraat 56A in Heemstede, in De Nieuwe Lente, centrum voor vitaliteit en gezondheid. 

Route De nieuwe lente Centrum voor vitaliteit Heemstede Fit met Eva Leefstijlcoach

Openingstijden

 

Maandag en dinsdag: 9.00 – 18.00 uur
Donderdag en vrijdag: 9.00 – 18.00 uur

Kwaliteit

 

Fit met Eva staat ingeschreven bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen voor leefstijlcoaches.

Privacybeleid
Algemene voorwaarden

Aangesloten bij Fit met Eva

Volg mij op Social Media

Over eva

Nieuwsbrief ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BlogsOverwin jezelf en zet de eerste stap

Op deze website maak ik gebruik van kleine bestanden (cookies) die ik of andere partijen op je apparaat opslaan. Je hebt het recht om te kiezen of je al dan niet statistische en profileringscookies wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, help je me om je een betere ervaring te bieden. Cookiebeleid